Videohälsning

På gång

Gudstjänster med 50 besökare

Äntligen har smittspridningen minskat så mycket att regeringen lättar på en del av de restriktioner som vi levt med under året. Det betyder att vi från och med söndag får fira gudstjänst med besökare på plats.

Det kommer inte att vara någon bokning av platser utan mötesvärdarna kommer ombesörja att räkna antalet besökare. Om fler än 50 besökare kommer till gudstjänsten blir man hänvisad till att följa gudstjänsten digitalt.

För tillfället återupptas inte kyrkfikat däremot så kan den som vill ta med eget kyrkfika och fika på säkert avstånd utomhus.

Det känns lite extra roligt att få inbjuda till gudstjänst nu på söndag då vi får besök av Rickard Lundgren. Rickard har tidigare hälsat på hos oss och predikat och undervisat på en församlingsdag. Han arbetar som församlingsplanterare i Equmeniakyrkan och med mission och evangelisation i bland annat Indien genom organisationen Gå ut mission.

Vandringsgudstjänst med nattvard

Nästa söndag firar vi gudstjänst ute i naturen genom att först gå en sträcka och därefter fira nattvard tillsammans. Carina Hult predikar och leder gudstjänsten. Mer information om upplägget får du på plats. Promenaden börjar vid vår kyrkbyggnad kl 10.00.

Equmenias vårinsamling

Vi får väl erkänna att våren är över och sommaren är här men icke desto mindre är det dags för Equmenias vårinsamling. Läs och ta del av vår ungdomsorganisations vårhälsning här: https://www.equmeniakyrkangrabo.se/wp-content/uploads/2021/06/VÅRINSAMLING-2021.pdf

Våra härliga barn

Ett glädjeämne i vår församling är att det finns förhållandevis många barnfamiljer med barn i många olika åldrar. Tyvärr så har församlingens barn hamnat lite vid sidan av vad det gäller inslag i gudstjänster under pandemin.

För att få till en bra återstart för barnen till hösten kommer vi ha ett församlingsmöte den 12 september för att bland annat ta upp hur vi kan skapa något bra för barnen på söndagarna. Kanske finns det ett gäng församlingsmedlemmar som skulle vilja ingå i ett ”söndagsteam” som regelbundet höll i aktiviteter för barn på söndagarna?

Mer information kommer, men jag vill redan nu peppa dig att ställa in dig på att vara med på mötet men också att be för församlingens barn och be om Guds ledning i hur vi ser och tar hand om de minsta på bästa sätt.

Konfirmation till hösten

Förra söndagen hade vi konfirmationsgudstjänst, det betyder att till hösten startar vi upp en ny grupp för konfirmander. Alla som börjar åttonde klass är välkomna att gå på konfa hos oss. Har du barn i konfirmationsålder? Peppa då gärna dem att haka på konfa 21/22. Du hittar mer information här: https://www.equmeniakyrkangrabo.se/wp-content/uploads/2021/05/Konfainbjudan-2021-2022.pdf

Förbön och tacksägelse

Den här veckan får du som ber gärna be för:

  • Smittspridning. Be att vi ska komma till ett läge där vi kan få möjlighet att samlas till gudstjänst igen.
  • Stridigheterna i Israel. Be att den upptrappade konflikten i Israel skall få ett slut. Människor lider och dör men Gud vill liv.
  • Konfirmationsavslutningen. Be för konfirmationsavslutningen, att det får bli ett tillfälle då konfirmander och föräldrar berörs av Gud.
  • Sommaren. Vi närmar oss sommaren, be att det får bli en tid av återhämtning och påfyllning för församlingens medlemmar och de boende i Gråbo.
  • Tacka. Tacka Gud för pingstens budskap. Gud vill bo bland sitt folk genom sin Ande.

/Andreas Engström
Pastor och föreståndare
Equmeniakyrkan Gråbo