KONFIRMATION

Aktuell information

24/5 kl 18.30 Konfafest

Konfaåret avslutas med en fest där konfirmanderna presenterar och redovisar året som gått. Vi äter en gemensam måltid, tävlar & lekar tillsammans och avslutar med en gemensam andakt. Ingen särskild klädsel krävs vid festen. Du som vill kläd dig vardagligt gör det, vill du klä upp dig lite mer så gör du det. Vi siktar på att vara färdiga till kl 21.00

29/5 kl 11.00 Konfirmationsgudstjänst

Den 29/5 kl 11.00 samlas vi till konfirmationsgudstjänst i Equmeniakyrkan Gråbo.  Konfirmander samlas kl 10.00
Klädsel för konfirmanderna: Vit skjorta, mörka byxor eller vit klänning.

Till kyrksalen kan varje konfirmand ta med sig åtta personer. Är ni fler anhöriga och vänner som vill följa med till kyrkan så finns ytterligare platser i kyrkans servering dit bild och ljud streamas. Vi måste ha detta upplägg för att platserna skall räcka till och varje konfirmand ska kunna ha sin familj med i kyrksalen. Visar det sig att det finns platser kvar i kyrksalen när gudstjänsten drar igång så fyller vi givetvis på.

Gudstjänsten beräknas vara slut till ca kl 12:15-12:30.

Konfa i Equmeniakyrkan
Tonåren och gymnasieåren är en period av stora förändringar, ställningstaganden och på många sätt en tid då grunden för livet läggs. Med den bakgrunden erbjuder Equmeniakyrkan Gråbo konfirmationsläsning. Det är ett erbjudande att ta reda på vad kristen tro är, vad den kan innebära för dig och samtidigt fundera över vad du själv tror på och vill med ditt liv.I konfirmationsundervisningen får du ta del av den kristna traditionens berättelse, vilket inkluderar bibelkunskap, historia, etik och trosuppfattningar. I undervisningen används olika former av pedagogik. Konfirmanden får lyssna till föreläsningar, ta del av grupp och samtalsövningar, lekar, videoklipp mm.Om du bor i Gråbo så bjuds du in till konfirmation det år du fyller 14 och går i åttonde klass. Du behöver inte oroa dig över att du skall behöva prestera något. Det är inga läxor och inga betyg. Det viktigaste är att du kommer på samlingarna och att du visar intresse för det vi gör tillsammans.

Är konfa för mig?

För alla som undrar om konfa verkligen är något för just dem så har vi gjort ett litet test, visserligen med glimten i ögat men icke desto mindre så tror vi att konfa är något som passar många olika slags människor.
Till testet

Frågor och intresseanmälan