KONFIRMATION

”Konfa” i Equmeniakyrkan

Tonåren och gymnasieåren är en period av stora förändringar, ställningstaganden och på många sätt en tid då grunden för livet läggs. Med den bakgrunden erbjuder Equmeniakyrkan Gråbo konfirmationsläsning. Det är ett erbjudande att ta reda på vad kristen tro är, vad den kan innebära för dig och samtidigt fundera över vad du själv tror på och vill med ditt liv.

I konfirmationsundervisningen får du ta del av den kristna traditionens berättelse, vilket inkluderar bibelkunskap, historia, etik och trosuppfattningar. I undervisningen används olika former av pedagogik. Konfirmanden får lyssna till föreläsningar, ta del av grupp och samtalsövningar, lekar, videoklipp mm.

Om du bor i Gråbo så bjuds du in till konfirmation det år du fyller 14 (född 2006 eller tidigare) och du behöver inte oroa dig över att du skall behöva prestera något. Det är inga läxor och inga betyg. Det viktigaste är att du kommer på samlingarna och att du visar intresse för det vi gör tillsammans.

Pågående konfirmationsläsning

Ett härligt gäng ungdomar går just nu på konfirmation i Equmeniakyrkan Gråbo. Några datum att hålla koll på:

Konfirmationsläger: 14/5 Konfdag
Konfirmationsfest: 24/5 konfafest
Konfirmationshögtid: 30/5

Mer info om vad som gäller just nu: https://drive.google.com/file/d/14O3JGijPorRtsVKuPe6007wW6d0PQ-fs/view?usp=sharing

Information om konfirmationsläsning 2021-2022

Alla ungdomar som går börjar 8:an hösten 2021 är välkomna att gå på konfa i Equmeniakyrkan Gråbo kommande termin. Håll utkik efter information och inbjudan i posten.

Länk till registrering av kontaktuppgifter: https://forms.gle/x8DPx5tQhw4YBo18A

Är konfa för mig?

För alla som undrar om konfa verkligen är något för just dem så har vi gjort ett litet test, visserligen med glimten i ögat men icke desto mindre så tror vi att konfa är något som passar många olika slags människor.

Till testet

Frågor och intresseanmälan