Konfirmation2019-01-22T19:08:51+00:00

KONFIRMATION

”Konfa” i Equmeniakyrkan

Tonåren och gymnasieåren är en period av stora förändringar, ställningstaganden och på många sätt en tid då grunden för livet läggs. Med den bakgrunden erbjuder Equmeniakyrkan Gråbo konfirmationsläsning. Det är ett erbjudande att ta reda att ta reda på vad kristen tro är, vad den kan innebära för dig och samtidigt fundera över vad du själv tror på och vill med ditt liv.

I konfirmationsundervisningen får du ta del av den kristna traditionens berättelse, vilket inkluderar bibelkunskap, historia, etik och trosuppfattningar. I undervisningen används olika former av pedagogik. Konfirmanden får lyssna till föreläsningar, ta del av grupp och samtalsövningar, lekar, videoklipp mm.

Om du bor i Gråbo så bjuds du in till konfirmation det år du fyller 14 (född 2014 eller tidigare) och du behöver inte oroa dig över att du skall behöva prestera något. Det är inga läxor, inga prov och inga betyg. Det viktigaste är att du kommer på samlingarna och att du visar intresse för det vi gör tillsammans.

Konfirmationsläsning 2018 / 2019

I år drar konfirmationsläsningen igång den 12:e september kl 18.30 med upptakt då nya konfirmander och föräldrar till dessa är välkomna. Sedan sker läsningen på tisdagar 15:30-17:30. Nedan finner du några andra viktiga datum för konfaåret 18/19.
Den 25-28 april är det konfaläger. Då åker vi tillsammans med konfirmander från Alingsås med omnejd till Sjöhaga i Timmesdala, ca 2h från Gråbo. Den 24:e maj är det fotografering kl 17.00 följt av en avslutningsfest och redovisning av konfåret kl 19. Året avslutas med högtidlig avslutningsgudstjänst den 26:e maj kl 11.00.

Är konfa för mig?

För alla som undrar om konfa verkligen är något för just dem så har vi gjort ett litet test, visserligen med glimten i ögat men icke desto mindre så tror vi att konfa är något som passar många olika slags människor.

Till testet

Frågor och intresseanmälan

Kontaktperson: Andreas Engström & Cecilia Harvey
E-post: 
andreas.engstrom@equmeniakyrkangrabo.se
cecilia.harvey@equmeniakyrkangrabo.se
Telefon: 072 975 82 03 alt. 073 268 84 94

KONTAKTA KONFA-ANSVARIG
Denna webbsida använder Cookies för att webbplatsen ska fungera. Du kan godkänna detta genom att klicka på knappen "Godkänn". Vill du läsa mer om vilka cookies vi sätter, klicka här. Vill du läsa mer vår integritetspolicy, klicka här Godkänn